Weet u waar uw organisatie staat op het gebied van veiligheid? Wilt u verbeteren, maar weet u niet waar te beginnen? Heeft u alle afspraken goed vastgelegd in procedures en instructies, maar schort het nog aan de uitvoering daarvan?

U kunt technisch en organisatorisch alles op orde hebben, maar dan moeten de mensen nog wel ‘mee gaan’. Geven de leidinggevenden het goede voorbeeld? Worden de werkzaamheden op een bepaalde manier uitgevoerd, omdat men ‘dit altijd al zo doet’ of wordt er actief nagedacht over risico’s en mogelijke verbeteringen? Spreken collega’s elkaar aan op onveilig gedrag?

Dit heeft alles te maken met de veiligheidscultuur en het veiligheidsbewustzijn, ofwel: ‘safety awareness’.

 

Expertise

De adviseurs van Arbo Support hebben ruime kennis van en ervaring met methoden voor het onderzoeken en verhogen van safety awareness. Zij kunnen alle soorten organisaties adviseren op dit gebied. Arbo Support heeft hiervoor eigen methodieken ontwikkeld.

 

Product en werkwijze

Arbo Support kan u onder andere op de volgende manieren ondersteunen bij het verhogen van safety awareness in uw bedrijf:

  • Onderzoek safety awareness. Tijdens rondgangen observeert onze adviseur de werkplekken en werkzaamheden. Ook gaat zij in gesprek met verschillende leidinggevenden en medewerkers. Op basis daarvan maakt de adviseur een rapportage en doet een uitspraak over de safety awareness in uw organisatie. Ook kan een enquête worden ingezet om een beeld te krijgen van de safety awareness in uw organisatie.
  • Programma voor verhogen safety awareness. Op basis van het onderzoek zet Arbo Support samen met u een programma op voor het verhogen van de safety awareness. Dit kan op verschillende manieren: In de vorm van een of meer interactieve workshops waarin de bevindingen uit het onderzoek worden besproken. Samen met lijnverantwoordelijken en medewerkers wordt naar oplossingen gezocht. Tijdens deze workshop kunnen acteurs worden ingezet die verschillende mogelijke praktijksituaties kunnen naspelen en zo de mensen ‘op scherp’ zetten.

Onze adviseur kan uw organisatie coachen in het verder uitrollen van een programma voor verhogen van de safety awareness.

Bekijk & download productblad   
logo

DEKRA neemt Industrial Safety Group B.V. in Rotterdam over
Internationale expertorganisatie DEKRA breidt zijn portfolio in de Benelux uit met de overname van Industrial Safety Group, gevestigd in Rotterdam